www.mkbarcika.hu   A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!
Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Főoldal
Szolgáltatások
Tevékenységeink
Támogató szolgálat
Dokumentumok
Jogszabályok, linkek
Hírek, aktualitások

Legfrissebb híreink

Januártól megszűnik a keresetkorlát a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülők számára

2020-12-24 6:57
Keresetkorlát nélkül dolgozhatnak 2021. január 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő emberek. [tovább »]

A MEOSZ megküldi a fogyatékos emberek törvény előtti egyenlőségére vonatkozó javaslatait Magyarország Kormányának

2020-12-10 7:05
Nem tudunk engedni azokból a jogokból, melyeket a Fogyatékossággal élő Emberek Jogairól Szóló ENSZ Egyezmény biztosít a fogyatékosággal élő emberek számára, ezért a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Nyilatkozatot fogalmazott meg a fogyatékossággal élő emberek törvény előtti egyenlőségének, általános cselekvőképességének és önálló életvitelének előmozdítása érdekében. [tovább »]

Legfontosabb tudnivalók az otthonfelújítási támogatásról

2020-12-10 6:50
A Magyar Közlönyben 2020. november 25-én jelent meg a Kormány gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelete, mely ugyan 2021. január 1-jén lép majd hatályba, de érdemes már most részletesen megismerni a támogatás feltételeit. [tovább »]
Korlátok nélkül
2020-10-02 11:52
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége kiemelt feladatai közé tartozik – összhangban a kormány fogyatékosságügyi szakpolitikájával – a súlyos mozgáskorlátozott emberek önrendelkező életének előmozdítása. A MEOSZ Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése című EFOP-1.1.5 jelű projektje is ezt a célt szolgálja, mely újabb fontos állomásához érkezett. Azokhoz a súlyosan mozgáskorlátozott emberekhez juttatjuk el az akadálymentes számítógép használatot lehetővé tevő eszközöket, akik közül számosan eddig rejtve voltak a társadalom előtt. A MEOSZ fontos adósságát törleszti ezzel közössége legsúlyosabb állapotú tagjai felé, mely méltán illeszkedik Magyarország kormánya fogyatékos embereket támogató intézkedéseihez. 

A sajtótájékoztatón bemutatjuk, hogy a speciális eszközöknek milyen fontos szerepük van a súlyosan mozgáskorlátozott emberek önrendelkező mindennapjaiban. A program keretében mintegy 230 súlyosan mozgáskorlátozott ember jut a számítógéphasználatot lehetővé tevő illetve könnyítő eszközhöz.Emellett 39 kommunikációs nehézségekkel élő mozgáskorlátozott embernek magyar nyelvű és fejlesztésű kommunikációs szoftvereket telepítünk, melynek segítségével beszédük pótlására vagy kiegészítésére használják az informatikai eszközöket. Számukra ezzel kinyílik a világ. Csoda ez az ő és családjaik életében egyaránt.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése c. projektjének sajtótájékoztatóját a Covid 19 járványhelyzet indokolta védelmi intézkedéseket szem előtt tartva online formában tartjuk meg.

Az online sajtótájékoztató 2020. október 5-én, hétfőn 11.00 órakor kezdődik, melyre a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Tisztelettel meghívja. A sajtótájékoztató élő közvetítése a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége facebook oldalán az alábbi linken https://www.facebook.com/meosz/posts/3313739662048604 tekinthető meg.

A sajtótájékoztatón levetítendő film előzetese az alábbi https://youtu.be/E_PDZ_DtoQU linken látható. A sajtótájékoztató részletes programját a meghívó alatt olvashatja. 

PROGRAM:
11:00 - 11:05 MEGNYITÓ – DR. NYITRAI ZSOLT KIEMELT TÁRSADALMI ÜGYEKÉRT
FELELŐS MINISZTERELNÖKI MEGBÍZOTT, MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

11:05 - 11:10 TÁJÉKOZTATÓ – KOVÁCS ÁGNES, A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK
EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ELNÖKE

11:10-11:15 BEJELENTKEZÉS AZ IPOLYTÖLGYESI KATOLIKUS
SZERETETSZOLGÁLAT SZENT ERZSÉBET OTTHONÁBÓL - NEUMAYER
ZSUZSANNA, A PROJEKT EGYIK SÚLYOSAN MOZGÁSKORLÁTOZOTT
RÉSZTVEVŐJE

11:15 – 11:20 TÁJÉKOZTATÓ – DR. KÓSA ÁDÁM ELNÖK, SIKETEK ÉS
NAGYOTHALLÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐ

11:20 – 11:25 TÁJÉKOZTATÓ – SZEKERES PÁL, A FOGYATÉKOS EMBEREK
TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓJÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOK ELLÁTÁSÁÉRT
FELELŐS MINISZTERI BIZTOS,.EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

11:25 - 11:40 KISFILM A PROJEKT RÉSZTVEVŐIRŐL, AZ ESZKÖZÖK NYÚJTOTTA
SEGÍTSÉGRŐL 


Forrás: MEOSZ, 2020. október 2.