www.mkbarcika.hu   A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!
Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Főoldal
Szolgáltatások
Tevékenységeink
Támogató szolgálat
Dokumentumok
Jogszabályok, linkek
Hírek, aktualitások

Legfrissebb híreink

15. Esélyegyenlőségi Nap

2019-05-13 13:44
2019. szeptember 14-én Esélyegyenlőségi nap.
[tovább »]

Kirándulás gyógyfürdőbe

2019-05-13 13:38
Egésznapos fürdés a strand területén belül.
[tovább »]

Korlátok nélkül

2019-04-23 13:05
MEOSZ- "Korlátok nélkül"- mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése, című projekt keretében eszközátadás történt, a meosz munkatársai, és a mentorok segítségével, Egyesületünkben. Összesen 7 súlyos mozgáskorlátozott sorstársunk kapott lehetőséget az önállóbb életre a program segítségével. [tovább »]
Felhívás! Elektromos mopedet használó mozgássérült embereket keresünk kérdőíves felméréshez!
2016-11-09 16:04

Felhívás a MEOSZ Tagegyesületeinek

Elektromos mopedet használó mozgássérült embereket keresünk

kérdőíves felméréshez! 

Határidő: 2016. november 15.

 

Kedves Kollégák! 

Mint azt ti is tudjátok, az elmúlt időszakban a MEOSZ számos lépést tett annak érdekében, hogy az elektromos mopeddel közlekedő mozgássérült emberek is hozzáférhessenek a közösségi közlekedéshez, sok helyen ugyanis letiltották őket a buszokról. Azt kértük a kormánytól, hogy a helyzetet jogszabályi szinten rendezze, másokkal egyenlő módon biztosítsa számukra a közösségi közlekedésben való részvételt. Érdekvédelmi tevékenységünk eredményeképp a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányításával nemrég végre elkezdődött a jogi szabályozás előkészítése. Ennek egyik fontos lépése egy átfogó vizsgálat, kutatás, amelyet a Közlekedéstudományi Intézet végez, a MEOSZ bevonásával. A szakemberek meg fogják vizsgálni, hogyan szállíthatók biztonságosan az eszközök a helyi és helyközi autóbuszos, illetve vasúti közlekedésben. A kapcsolatot már felvettük, elkezdődött a közös munka.

 

Kérdőíves felmérés a mopedet használók körében

 

A kutatás része lesz egy kérdőíves felmérés is, amelyet több száz, elektromos mopedet használó mozgássérült embernek kell kitöltenie hamarosan. Ez azonban csak a Ti együttműködésetekkel, mozgósításotokkal tud megvalósulni, ezért most hozzátok fordulok.

Arra kérek minden egyesületi vezetőt, hogy vegye fel a kapcsolatot legalább 20, elektromos mopedet használó tagjával, kérje meg, hogy működjön együtt velünk a felmérésben, és 2016. november 15-ig a moped@meosz.hu e-mail címre küldje meg nekünk az illető nevét, e-mail címét, illetve a település nevét, ahol él.

A kérdőívet egy internetes felületen kell majd kitölteni. Amint elkészül, a linket e-mailen megküldjük az érintetteknek. Akiknél nem megoldható az internetes kitöltés, papíron is kitölthetik majd, a segítségetekkel. Ebben az esetben arra fogunk kérni titeket, hogy szkennelve vagy postán küldjétek meg nekünk a kitöltött kérdőíveket! Erről később részletesen tájékoztatunk.

Nemcsak közös célunk, hogy minden mozgássérült ember gond nélkül közlekedhessen, hanem közös felelősségünk és érdekünk is, hogy értük, a tagjainkért mindent megtegyünk! Ez a felmérés egy fontos lépés ezen az úton, ezért számítok az aktív együttműködésetekre!

 

2016. november 8.

Üdvözlettel:

 

Kovács Ágnes

elnök