www.mkbarcika.hu   A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!
Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Főoldal
Szolgáltatások
Tevékenységeink
Támogató szolgálat
Dokumentumok
Jogszabályok, linkek
Hírek, aktualitások

Legfrissebb híreink

Rokkantsági nyugdíjrendszer – a visszamenőleges állapotvizsgálat szabályai

2022-01-20 15:59
A komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról szóló 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet állapotvizsgálatra vonatkozó rendelkezései 2021. december 22-én léptek hatályba. E szerint az orvosszakértő a rendelkezésre álló iratok alapján alakítja ki az indokolással ellátott állásfoglalását arról, hogy az érintettnél a tényleges állapotjavulás bekövetkezett-e vagy sem. Tehát azoknak, akik az állapotvizsgálatot választják, nem kell attól tartaniuk, hogy az állapotvizsgálat végett személyesen kell megjelenniük. Az állapotjavulás fogalmát ugyanakkor sem ez a rendelet, sem pedig az Mmtv. nem határozza meg. A jogalkotó így továbbra is mulasztásban van, hiszen nincsenek kialakítva azok az orvos, szociális és foglalkozás szakmai szempontok, melyek alapján összehasonlítható a 2011. december 31-ét megelőző szakvélemény szerinti egészségi állapot az ez időpontot követő komplex minősítés szerinti egészségi állapottal. Az állapotvizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze. [tovább »]

A MEOSZ a gépjárműszerzési támogatási rendszer átalakítását sürgeti ismételten

2022-01-17 18:00
Nem halogatható tovább a mozgáskorlátozott emberek gépjárműszerzési támogatási rendszerének átalakítása. [tovább »]

Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek kommunikációjának támogatása – Online Könyvbemutató

2021-11-22 12:41
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése című projektje keretében 600 súlyosan mozgáskorlátozott ember infokommunikációs akadálymentesítését valósította meg. [tovább »]
"Szívem szerelme" rendezvény
2021-08-03 4:08
Július 14-én a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete tartott egy nagyon forró és jó hangulatú eseményt a Hotel Lukács rendezvénysátrában.

A Tomkóné Kiss Mária által vezetett egyesület 2020-ban ünnepelte fennállásának 25. jubileumát, ám a közegészségügyi helyzet miatt csak idén kerülhetett sor ennek méltó megünneplésére.

A közel 80 fő meghívott előtt elsőként maga az egyesületi elnök mondott köszöntőt, visszaidézve az elmúlt negyedszázad legfontosabb emlékeit, értékeit, méltatva mindazokat, akiknek oroszlánrésze volt a markáns civilszervezet megalapításában és életben tartásában.

Ezt követően Bukta László, a MEOSZ elnökségi tagja kapott szót; beszédében külön kiemelte a KME jelentőségét, példaértékű, évtizedek óta irány- és előre mutató tevékenységét, szellemiségét.

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Bukó Géza képviselő mondott beszédet. Rendkívül meleg hangú köszöntője igazán méltó módon illeszkedett az ünnepi eseménybe, s nagy sikert aratott a résztvevők körében. A képviselő külön kihangsúlyozta: a szervezet olyan jellegű és fontosságú társadalmi tevékenységet végez, ami emeli a város rangját, az abban élő érintettek életminőségét és gondoskodását.

A térség legnagyobb megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cége a Litoplan Kft., ügyvezető-tulajdonosa, Tóth Zoltán távollétében kollégái képviselték és köszöntötték a jubiláló egyesületet.

A megjelenteket ezt követően az ünnepi esemény kapcsán egy-egy díszoklevéllel köszöntötte a KME elnöksége és elnöke, majd Pásztor László önkormányzati képviselő mondott pohárköszöntőt.

Beszédében szólt a szervezet kiemelkedő munkájáról, s arról a megkerülhetetlen szerepről, amit a város és a térség életében betöltenek.

A jubileumi rendezvény második részében a zenéé volt a főszerep, a Fantázia Pont jóvoltából egy rendkívül szórakoztató és élménydús programra került sor.

A délutánt közös est-ebéd, majd - a Pöttöm Patti támogatásával - tortázás és kötetlen beszélgetés zárta.

Büszke vagyok arra, hogy ezen rendezvény szervezőjeként és háziasszonyaként ismét együtt dolgozhattam ezzel a szenzációs csapattal!

Imádtam minden percét és hetekre feltöltött a velük együtt töltött idő!

Köszönet a támogatóknak:

- Magyarország Kormánya

- Borsod-Média Ügynökség / Göndör Judit

- Hotel Lukács / Lukács Lívia és csapata

- Litoplan Kft.

- Pöttöm Patti Cukrászda

Boldog születésnapot Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete!


Forrás: Borsod-Média Ügynökség