www.mkbarcika.hu   A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!
Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Főoldal
Szolgáltatások
Tevékenységeink
Támogató szolgálat
Dokumentumok
Jogszabályok, linkek
Hírek, aktualitások

Legfrissebb híreink

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások fokozatos feloldásáról

2020-05-19 13:36
A Kormány fokozatosan intézkedik a korábbi kijárási korlátozások feloldásáról, így 2020. május 18-tól ismét lazultak az előírások, de továbbra is kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása és maszkviselés üzletekben és tömegközlekedésen is. [tovább »]

Indul a COVID 19 Krízisvonalunk mozgássérült embereknek

2020-05-08 9:52
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 2020. április 27-én elindítja „COVID 19 Krízisvonalát”, hogy szakmai és jogi segítséget nyújtson azoknak a mozgáskorlátozott embereknek, akik krízishelyzetbe kerülnek az őket megillető kötelező ellátás elmaradása miatt. [tovább »]

Rendszerszinten sérül Magyarországon a fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelhez való joga

2020-05-07 15:18
Rendszerszinten sérül Magyarországon a fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelhez való joga – fogalmazta meg az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogainak Bizottsága (Bizottság) a 2020 áprilisában közzétett jelentésében. [tovább »]
Indul a COVID 19 Krízisvonalunk mozgássérült embereknek
2020-05-08 9:52
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 2020. április 27-én elindítja „COVID 19 Krízisvonalát”, hogy szakmai és jogi segítséget nyújtson azoknak a mozgáskorlátozott embereknek, akik krízishelyzetbe kerülnek az őket megillető kötelező ellátás elmaradása miatt.

A MEOSZ jogászai, és szociális szakképesítésű munkatársai munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között a 06-20-219-5577-es telefonszámon valamint a krizisvonal@meosz.hu email címen várják azoknak a mozgáskorlátozott embereknek a jelentkezését, akiknek megtagadták a veszélyhelyzet idején őket megillető alapvető ellátásra vonatkozó kérésüket. Több százezer mozgáskorlátozott ember él ma Magyarországon. Azon dolgozunk, hogy a legnagyobb krízisben senkit se hagyjunk magára!

A mozgáskorlátozott emberek kizárólag akkor forduljanak munkatársainkhoz,

  • ha kérésük ellenére a veszélyhelyzet idejére megfogalmazott kötelező ellátások – személyes higiéné, így a reggeli felkeléssel és esti lefekvéssel kapcsolatos teendőkben való segítés, fürdetés. öltöztetés, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, meleg étel házhozszállítása – teljesítését az érintettek megtagadják számukra ha a napi életvitelükhöz nélkülözhetetlen gyógyászati segédeszközt nem kapták meg, vagy kérésük ellenére megtagadták a kiszolgálást, javítást
  • ha a kórházi elbocsátások miatt ellátatlanok maradnak, életüket veszélyeztető helyzetbe kerülnek.
  • A hosszabb ideje óta húzódó problémákkal, vagy egyéb panaszokkal a veszélyhelyzet idején nem áll módunkban foglalkozni.

Fontos! Nem bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra vagy egyéb ellátás biztosítására vállalkozunk! Ez ügyben kérjük, hívják a területileg arra illetékes szerveket. Ezzel a szolgáltatással közösségünk krízisbe kerülő tagjain szeretnénk mihamarabb segíteni, így minden perc számít. Köszönjük megértésüket!

A kríziskezelő szakmai munkánk a legjobb szakemberek összefogásával már 2020. április elején elkezdődött, melyről, akárcsak a mozgáskorlátozott embereket érintő fontos változásokról, hasznos tudnivalókról a MEOSZ honlapján a koronavírus aloldalon www.meosz.hu/koronavirus/ tájékozódhatnak. 2020. április 27-től pedig várjuk hívásaikat!  Keressenek, hogy a krízisben segíthessünk!

Több százezer mozgáskorlátozott ember él ma Magyarországon. Azon dolgozunk, hogy a legnagyobb krízisben senkit se hagyjunk magára!

Forrás: MEOSZ, 2020. április 23.