www.mkbarcika.hu   A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült!
Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Főoldal
Szolgáltatások
Tevékenységeink
Támogató szolgálat
Dokumentumok
Jogszabályok, linkek
Hírek, aktualitások

Legfrissebb híreink

Korlátok nélkül

2020-10-02 11:52
Sajtótájékoztató a mozgáskorlátozott emberek számítógép használatát könnyítő eszközök kiosztásáról. [tovább »]

2019. évi közhasznúsági jelentés

2020-07-22 13:07
A 2019. évi közhasznúsági jelentés az alábbi linken tölthető le. [tovább »]

A MEOSZ tájékoztatója a veszélyhelyzet megszűnését követő fontosabb szabályokról

2020-06-22 10:56
Az új koronavírus okozta járvány terjedés megakadályozásának érdekében kihirdetett veszélyhelyzet 2020. június 18-án megszűnt, helyébe a szintén különleges jogrendet eredményező egészségügyi válsághelyzet elrendelésével ún. járványügyi készültség lépett. [tovább »]
Kezdetét vette a kérdőíves adatfelvétel
2020-06-17 12:40
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Orbán Alapítvány és a Szövetség a Közös Célokért Polgári Társulás feltáró jellegű, összehasonlító kutatást végez a mozgáskorlátozott fiatalok mindennapi életével kapcsolatban Magyarországon, Romániában és Szlovákiában „P2P – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével” című projektje keretében.

A kérdőíves felmérés és fókuszcsoportos interjúk során olyan 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalokat kérdezünk meg, akik születésüktől fogva mozgáskorlátozottak, vagy 3. életévük betöltése előtt váltak mozgáskorlátozottá. A felmérések segítségével szeretnénk feltérképezni a 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi részvételét, társadalmi szerepvállalását Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

Kérjük, segítsen eljuttatni kérdőívünket az Ön környezetében élő érintett mozgáskorlátozott fiatalok számára, biztassa őket a válaszadásra. Kérjük továbbá, hogy ossza meg a kérdőívet annak érdekében, hogy az minél több mozgáskorlátozott fiatalhoz eljuthasson.

A kérdőív az alábbi linken érhető el, tölthető ki:


A kérdőív név nélkül is kitölthető, a kitöltés minden esetben önkéntes. A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A projektben részt vevő szakemberek a kérdőíves és fókuszcsoportos vizsgálat során kapott válaszok, eredmények alapján dolgozzák majd ki azt a módszert, ami alapján megkezdődik a 18 mentor bevonása és képzése a projekt keretében.

A három országban megszervezett kísérleti képzésben résztvevő mentorok a képzésen szerzett tudást és tapasztalatot tovább adják kortárs közösségeikben. A képzett mentorok és kortársaik a képzésnek és a közös tevékenységeknek köszönhetően hatékonyabban képviselhetik majd érdekeiket a  helyi közösségeikben, a közösség  erejét használva léphetnek fel az őket ért diszkriminációval szemben.

Bővebb információ a projekttel és a kutatással kapcsolatban az alábbi linken érhető el:

www.meosz.hu/p2p/, illetve  a projekttel és a kutatással kapcsolatban bővebb információt kérhet az erasmusplusz@meosz.hu e-mail címen, vagy a +36-20-299-8583 telefonszámon hétköznap 8 és 16 óra között.

Forás: MEOSZ, Június 15.